تحریفشبهاتمقالاتمنابع روایی اهل سنتمنابع روایی شیعه

۶- اسم های مؤلفان و کتاب های آنها که پنداشته می شود از اهل سنت هستند.

نتیجه اینکه: ابوحامد عبد الحمید بن هبة الله بن محمد بن الحسین بن أبی الحدید شیعه و بعد معتزلی شد و از اهل سنت و جماعت نمی باشد.

ابوحامد عبد الحمید بن هبة الله بن محمد بن الحسین بن أبی الحدید معتزلی

ابن ابي الحديد معتزلی:

ابن ابي الحديد از اهل سنت نبوده است و فقط شیعه ­ای غلو کننده بود که بعد از آن معتزلی شد.
صاحب روضات الجنات (۵/۱۹ چاپ الدار الإسلامية در بيروت سال ۱۴۱۱هـ) در شرح حال ابن ابي الحديد گفته است:
(او شيخ كامل اديب مورخ عزالدين عبدالحميد بن ابي الحسين… بن ابي الحديد مدائنی، حكيم اصولی معتزلی معروف به ابن ابی الحديد بوده است. او صاحب (شرح نهج البلاغه) مشهور می­ باشد. او از بزرگان فاضل تبعیت شده است و از بزرگان شریف و متبحر می­ باشد. او ولای اهل بیت عصمت و طهارت را داشته است. علی رغم آن که شبیه اهل سنت و جماعت بوده است، ولی نهایت انصاف را در حکم نمودن بین دو فرقه را داشته است).

قمی در كتابش «الكنى و الألقاب» (۱/۱۸۵) گفته است:
(او در مدائن متولد شد. بیشتر اهل مدائن شیعه، حمایت کننده و غلو کننده [درباره ­ی اهل بیت] بودند. در راه و روش آنان قرار گرفت و به مذهب آنان گروید.
عقاید معروف هفتگانه علوی را به روش آنها به نظم در آورد و در آنان بالا شد و شیعه گردید و در ابیات هر مذهب زیاده روی نمود. (سپس قمی بعضی از ابیاتی که او در آنها غلو نموده بود را یاد کرده است).

سپس به بغداد رفت و مذهب اعتزال را برگزید. بعد همان طور که صاحب «نسخة السحر» گفته است: معتزلی و جاهزی در بسیاری از شرح هایش گردید و این بعد از آن بود که شیعه­ ای غلو کننده می­ بود.
ابن ابی الحدید به پیروی از مکتب معتزله، علی(رضی الله عنه) را برتر از ابوبکر و عمر و عثمان (رضی الله عنهم) می‌داند و تصریح می‌کند که او، هم در کثرت ثواب و هم در فضل و خصال حمیده، از دیگران افضل است.
شیخ الاسلام ابن تیمیه رحمه الله در کتاب « درء تعارض العقل والنقل» ص ۱۶۱ می فرماید: ابن ابی الحدید بغدادی از بزرگان شیعه و معتزله و فلسفی است.
ابن كثير رحمه الله او را کاتب و شاعر شیعه غالی می داند.
عبدالسلام هارون او را شیعه ای غالی می داند که سپس به بغداد رفت و معتزلی و جاهزی را برگزید.

در سال ۶۵۵ هـ قـ در بغداد وفات یافت. آيت الله حلی از پدرش از او روایت داشته است.

نتیجه اینکه: ابوحامد عبد الحمید بن هبة الله بن محمد بن الحسین بن أبی الحدید شیعه و بعد معتزلی شد و از اهل سنت و جماعت نمی باشد.

تگ‌ها
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن